Een dag in het leven van Quinten Ringoir, trainee bij Inventi - Inventi.jobs
Lanceer je salescarrière. Bij Inventi.Jobs zoeken we enthousiaste commerciële profielen voor ambitieuze bedrijven. Alle informatie vind je hier op onze website. We kijken er naar uit je te ontmoeten!
sales, jobs, verkoop, talent,
2496
post-template-default,single,single-post,postid-2496,single-format-standard,bridge-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Een dag in het leven van Quinten Ringoir, trainee bij Inventi

Een dag in het leven van Quinten Ringoir, Trainee bij Inventi

Quinten Ringoir (25 jaar) is vandaag aan de slag als accountmanager bij Pi Pharma, marktleider in de distributie van Europese geneesmiddelen. Met het traineeship bij Inventi gaf hij een kickstart aan zijn carrière in sales, en daar blikt hij maar al te graag op terug.

Hoe zou je de bedrijfscultuur van Inventi omschrijven?

Quinten: “Wat mij als eerste opviel was de mate van professionaliteit. Het niveau ligt hoog, dus de lat ook. Als je in zo’n omgeving komt ga je onmiddellijk je eigen gedrag aanpassen om niet uit de boot te vallen. Mijn eerste belangrijk les was dus: ‘blijf steeds scherp en gefocust’. Verder werd, eenmaal aan de slag, al snel duidelijk dat er bij Inventi een zeer collegiale, open en familiale bedrijfscultuur hangt. Iedereen is aanspreekbaar en staat steeds klaar om je te helpen.  Dat is ook de reden dat we elkaar vandaag nog steeds vaak horen. Er is een soort band opgebouwd, waar je elk moment op kan terugvallen.”

Hoe zag een dag eruit tijdens de eerste opleidingsperiode van het traineeship?

Quinten: “Gestructureerd (lacht). Als trainee wordt je verwacht steeds om 8u30 stipt klaar te staan op het hoofdkantoor in Antwerpen. Het grootste deel van de dag bestond uit diverse trainingen en one-on-one gesprekken met de sales consultants. Deze konden gaan van het leren hoe je een succesvol eerste verkoopgesprek moet voeren met een potentiële klant, tot de kunst van commercieel telefoneren of onderhandelen.

De trainingen behandelden telkens een belangrijk aspect van het verkooptraject. Dit begon met de basisprincipes van verkoop: ‘de weg van de minste risico’s kiezen’ of ‘welke houding en kledingstijl werkt het beste’. Kenmerkend voor deze trainingen was dat ze heel interactief waren. In tegenstelling tot klassieke lessen, hadden we tijdens de trainingen voortdurend de kans om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de consultants. Deze directe en persoonlijke aanpak maakte dat ik na afloop van elke training het gevoel had dat ik mee bijleerde op één dag bij Inventi, dan op een jaar aan de schoolbanken.”

Hoeveel interactie had je met klanten en sales consultants?

Quinten: “Vrij veel eigenlijk. Het was fijn dat de consultants tijd voor ons vrijmaakten. Gedurende mijn traineeship had ik dagelijks contact met hen, om vragen te stellen of gewoon wat advies te krijgen. Dat geldt nu nog steeds trouwens.

Een van de onderdelen van de opleiding was daarnaast het leren uitvoeren van belacties naar (potentiële) klanten. Eens we met succes enkele afspraken hadden kunnen vastleggen kregen we de kans om samen met de consultants op klantenbezoek te gaan. Deze pragmatische manier van opleiden was een enorme meerwaarde in mijn vorming tot verkoper.

Ik kan met overtuiging zeggen dat zonder de opleiding bij Inventi ik mijn huidige functie minder even goed zou kunnen uitoefenen. Het heeft mij geholpen om meer assertief en zelfzeker te zijn. Deze opleiding heeft van mij een échte salesman gemaakt.”

Wil je ook starten in het Traineeship zoals Quinten?

Meer informatie vind je hier!

 Bij InventiJobs zoeken we enthousiaste commerciële profielen voor ambitieuze Belgische bedrijven!